İletişim
İngiltere Ofisi
  • 71-75,Shelton Street, Covent Garden, London,United Kingdom WC3H 9JQ
  • +44 772 374 18 21

Dijital Dünya’dan Bildiriyoruz!

Dijital Dünya’dan Bildiriyoruz!

Ajans olarak 10 yıl önce kurulduğumuzda geleneksel reklam araçları ile müşterilerimize hizmet sunuyorduk. Aynı zamanda müşterilerimize “WEB SİTESİ TASARIM” ajansı olarak da hizmet veriyor, dijital dünyada yer almalarını sağlıyorduk.

post author post author post author post author post author post author

Merhaba , Sitemize Hoş geldiniz. Derin AJANS EKİBİ olarak sizi ofisimize bir kahve içmeye de bekleriz 

Ajans olarak 10 yıl önce kurulduğumuzda geleneksel reklam araçları ile müşterilerimize hizmet sunuyorduk.  Aynı zamanda müşterilerimize “WEB SİTESİ TASARIM” ajansı olarak da hizmet veriyor, dijital dünyada yer almalarını sağlıyorduk.

Pandemi ile beraber bizde evrildik, geliştik, değişime ayak uydurduk.

Dünyanın son 20 yıldaki hızlı değişimine ayak uyduranlar kazanıyor ve büyümeye devam ediyor.

Sosyal Medya platformları son 10 yılda hızla büyüyerek, sadece eğlence ve paylaşım platformu olmanın ötesine geçti. Reklam ve pazarlama dünyasının önemli bir parçası oldu.

Instagram 2006 yılında çıktığında sadece fotoğraf paylaşım sitesiyken şu anda özellikle ülkemizde ticari bir platform haline geldi.

Gelin beraber Sosyal MEDYA  dünyada  nereye geldi , nereye gidiyor beraber bakalım!

We Are Social’ın 2021 raporuna göre dünyanın en çok kullandığı sosyal medya platformlarından ilki Facebook diğeri ise Instagram’dı .. Her iki uygulamada özellikle genç nüfus kullanımının yoğunlukta olduğu görülüyor. (We Are Social, 2021).  2022’de de bu değişmedi.  

We Are Social ve Hootsuite Dijital 2022 Küresel Bakış Rapor sonuçları açıklandı.  

Raporda en önnemli başlıklar sosyal medya kullanıcılarının çift haneli büyümesi ve sosyal ticaretin önemli oranda yükseliş göstermesi .

(Boşuna dijital dünyada yerinizi almakta gecikmeyin demiyoruz.:)

 

Araştırmaya göre Temmuz 2022 itibariyle

  • 5,34 milyar insan akıllı telefon,
  • 5,03 milyar insanın ise internet kullanıyor.
  • Aktif sosyal medya kullanıcılarının sayısı ise 4,7 milyar

Verilere yıllık bazda baktığımızda, akıllı telefon kullanıcılarının oranının yüzde 1,8, internet kullanıcılarının oranının ise yüzde 3,7 arttı.

Dijital dünya nereye gidiyor ? aynı araştırmanın 2002 Küresel sonuçlarına göre;

  • Birleşmiş  Milletlerin güncel nüfus verilerine göre Temmuz 2022’de Dünyada 7,98 milyar yaşıyor, internet ve sosyal medya kullanıcıları geçen yıla göre 66 milyon (yüzde 0,8) artarak toplam nüfusun yüzde 59’una eşdeğer hale geldi.

 

  • Yaklaşık 5 milyar insan, akıllı telefon kullanıyor. Öte yandan dünya nüfusunun neredeyse yüzde 67’si akıllı olan ya da olmayan herhangi türde bir cep telefonuna sahip.
  • İnternet kullanıcıları son 12 ayda yüzde 3,7 artarak Temmuz 2022’de 5,03 milyara ulaştı. Yıllık 178 milyon yeni kullanıcı artışı, küresel internet artışı yüzde 63,1’e çıkardı.

 

  • Sosyal medya kullanıcıları geçen yıl 227 milyon artarak Temmuz 2022’nin başında 4,70 milyara ulaşmıştı. Küresel sosyal medya kullanıcı tabanı son 12 ayda yüzde 5’ten fazla genişlemiş oldu. Ancak, bu rakamların tümü, COVID-19 pandemisinin görülen etkileyici artışlarla karşılaştırıldığında dijital büyümede bir yavaşlamaya işaret ediyor.

 

Akıllı telefonlar ilk sırada

Yapılan araştırma, internete erişimde bir numaralı tercihin akıllı telefonlar olduğunu ortaya koyuyor. Buna göre; internete bağlı olan cihazların yüzde 59,72’si akıllı telefon, yüzde 37,98’i bilgisayar, yüzde 2,27’si tabletti. Oyun konsolu ve televizyon gibi diğer ürünlerin internet dünyasındaki yeri ise yüzde 0,03 olarak açıklandı.

Basılı gazete ve dergiler artık unutulmaya başlandı

Araştırma, internetin haber kaynağı haline geldiğini ortaya koydu. Çünkü insanların yüzde 82 gibi ciddi bir bölümü, haber almak için internet kullanıyor. Televizyon kullananların oranı ise yüzde 61. Bununla birlikte, haberleri sosyal medyadan takip edenlerin oranı ise yüzde 57 olarak kayıtlara geçti. Ancak burada dikkat çeken husus, basılmış gazete ve dergiler. Artık yalnızca yüzde 23’ümüz, haber almak için basılı yayın organlarını kullanıyor.

Şaşırtıcı bir haber… Dünyada Facebook ilk sırada

(Ajansta ve yakın çevremizde “artık Facebook kullanan kalmadı, çok azaldı gibi yorumlar yapsak da küresel araştırma raporu bunun tam tersini söylüyor)

Haber takibinin en sık yapıldığı yer ise, yüzde 44 oranla Facebook. Bu platformu yüzde 30’la YouTube, yüzde 22 ile WhatsApp, yüzde 17 ile Instagram, yüzde 13 ile Twitter, yüzde 11 ile Facebook Messenger, yüzde 7 ile de TikTok takip ediyor. Telegram, Likedln, Snapchat, Line ve Viber da haber için kullanılan platformlar arasında yer alıyor. Yapılan araştırmaya göre haberleri internetten takip etmeyi alışkanlık haline getirmiş olsak da okuduklarımız pek güven vermiyor… Bu bağlamda; internetten okuduğu haberlere inananların ortalaması yüzde 42. Yani yarıdan daha az. Türkiye’de ise ortalamanın da altındayız. İnternetteki habere güvenenlerin oranı yüzde 36 olarak kayıtlara geçmiş durumda…

Peki dijital platformlar arasındaki yarış ne durumda?

Dünyanın “favori” sosyal medya platformlarında Facebook hala ilk sırada yer alıyor. Instagram 4. sırada olmasına rağmen küresel internet kullanıcılarının yüzde 14,8’i Instagram’ı favori platformları olarak tanımlıyor. Bu oran Facebook için yüzde 14,5 olarak kalıyor. Facebookun geçmiş yıllarda toplanan kullanıcı sayısını, instagram hala geçememiş durumda.

 

YouTube, platformun izleyicisinin Facebook’tan iki kat büyümesiyle birlikte geçmiş yıllardaki farkı kapatmış durumda. YouTube’un mevcut en az 2,56 milyar aktif kullanıcısı var, bu da en son Facebook kullanıcı toplamının ortalama yüzde 88’ine denk geliyor.

 

WhatsApp internet kullanıcılarının yüzde 15,7’sinin en sevdikleri mesajlaşma uygulaması olarak kendisini gösterdi ve 3. Sırada yerini aldı.

 

Instagram, küresel düzeyde dördüncü sırada yer alıyor ve geçtiğimiz yıl herhangi bir platform arasındaki en hızlı büyümelerden birini gördü.

 

Raporun bir de Türkiye ayağı var tabi…2022’de Türkiye’de neler olmuş dijital dünyada ..bir sonraki blog yazımızın konusu.

Hoşça kalın..Dijitalden kopmayın

Derin Ajans Kreatif Team

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr

https://wearesocial.com/uk/blog/2022/01/digital-2022-another-year-of-bumper-growth-2